Piet & Sarah – Copper Extension / Atelier Vens Vanbelle

first_img “COPY” Architects: Atelier Vens Vanbelle Year Completion year of this architecture project Houses ArchDaily Piet & Sarah – Copper Extension / Atelier Vens Vanbelle photographs:  Tim Van de VeldePhotographs:  Tim Van de VeldeSave this picture!© Tim Van de VeldeRecommended ProductsSuspension SystemsGustafsSlated Timber Ceiling in EQT Corporate HeadquartersSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsPorcelain StonewareApavisaBetonPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – RondaText description provided by the architects. The property is situated at the back on the plot and originally consisted of a typical old farmhouse and an extension dating from the 90s, with a distinct architecture: a fully glazed facade, with a curved shape in plan, with a roof which consists of several parallel smaller roofs. The clash of these two building typologies is a strange thing. This house had become too small for the residents, so there was a need for an extra bedroom, bathroom and if feasible also an enclosed entrance hall.Save this picture!SectionThe old farm house was rescheduled, and in order to not interfere with the daily routine of the residents there’s been chosen to erect the new expansion besides the existing buildings. The connection with the expansion was made via the new multipurpose room on the first floor of the old farmhouse.Save this picture!© Tim Van de VeldeThe architecture of the new extension reinforces the ambiguous character of the existing buildings, because instead of searching a solution that matches as closely as possible the existing buildings, there’s been chosen to give the new building volume a strong and personal character. The new building volume seems to have landed or washed up on the site, as a sort of retro-futuristic capsule which one can not determine the origin. This capsule does not refer to an era in architecture, but is reminiscent of the exploits of Jules Verne or the world who cartoonists Peeters and Schuiten recall so perfectly: a cocktail of science fiction and nostalgia.Save this picture!© Tim Van de VeldeThe exterior was coated with copper, and the quirky atmosphere of the exterior has been translated in the bathroom, which is designed as a kind of cockpit in white polyester. The bedroom and the terrace are situated next to the bathroom, like a suite in a (space) ship.Save this picture!New Ground Floor PlanA new entrance is situated under the belly of the new volume, because originaly one entered directly into the living space. This glazed volume is a continuation of the 90s renovation, both in design and in terms of materials: The green glazed 90s facade is simply extended, causing a small patio next to the entrance, bathroom and livingroom. Next to the entrance there also naturally develops a covered terrace. Photographs Year:  2014 CopyHouses, Extension•Ghent, Belgium “COPY” CopyAbout this officeAtelier Vens VanbelleOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionGhentHousesRefurbishmentBelgiumPublished on November 10, 2014Cite: “Piet & Sarah – Copper Extension / Atelier Vens Vanbelle” 10 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Tim Van de VeldeAt first sight the result seems a little bit odd, but at the same time it is also very obvious. It’s quite difficult to place it into a particular style or category, which ensures this house will withstand the test of time.Save this picture!© Tim Van de VeldeProject gallerySee allShow lessCTBUH Names One Central Park “Best Tall Building Worldwide” for 2014Architecture NewsArchitecture for Humanity Announces Completion of Haiti InitiativesArchitecture News Share Belgium 2014 Save this picture!© Tim Van de Velde+ 22 Share Piet & Sarah – Copper Extension / Atelier Vens VanbelleSave this projectSavePiet & Sarah – Copper Extension / Atelier Vens Vanbelle ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/562873/piet-and-sarah-copper-extension-atelier-vens-vanbelle Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/562873/piet-and-sarah-copper-extension-atelier-vens-vanbelle Clipboard Year:  Projectslast_img read more

Read More »