Dynamic Living Experience in Nnorthern Israel / Dan and Hila I…

first_imgCopyAbout this officeDan and Hila Israelevitz ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsOn FacebookIsraelPublished on June 04, 2020Cite: “Dynamic Living Experience in Nnorthern Israel / Dan and Hila Israelevitz Architects” 03 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Dynamic Living Experience in Nnorthern Israel / Dan and Hila Israelevitz ArchitectsSave this projectSaveDynamic Living Experience in Nnorthern Israel / Dan and Hila Israelevitz Architects “COPY” ArchDaily Israel Photographs Save this picture!+ 47Curated by María Francisca González Share Dynamic Living Experience in Nnorthern Israel / Dan and Hila Israelevitz Architects Architects: Dan and Hila Israelevitz Architects Area Area of this architecture project CopyHouses, Houses Interiors•Israel Area:  480 m² Year Completion year of this architecture project center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940854/dynamic-living-experience-in-nnorthern-israel-dan-and-hila-israelevitz-architects Clipboard Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940854/dynamic-living-experience-in-nnorthern-israel-dan-and-hila-israelevitz-architects Clipboard “COPY” Houses Manufacturers: AutoDesk, Habitat, Aperto, BIRMAN, FULGOR MILANO, LG Hi-MacsArchitect In Charge:Dan and Hila Israelevitz ArchitectsCountry:IsraelMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Assaf Pinchuk PhotographyRecommended ProductsWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles- CoverlamDifferent, innovative and dynamic living experience in northern Israel –   This home, which stands in one of the pastoral areas of northern Israel, features an innovative and groundbreaking design which redefines the residential experience. It provides its owners with a different, innovative and dynamic living experience which can be sensed in each of its spaces.Save this picture!© Assaf Pinchuk PhotographySave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Assaf Pinchuk PhotographyThe structure was built on a hillside in the Carmel area and blends well into its surrounding landscape. Since it stands on a terrain with a complex topography, the architectural structure had to take the slope into account. This exceptionally large building features several levels. When observing a satellite photo, one can notice how it spreads out over a large area on the huge slope. However, when viewed from the front, it appears to blend in harmoniously with the landscape of its area. When seen from the side facing the street, the house will appear as a single-floored building with a minimalistic, mysterious and unintimidating appearance.Save this picture!© Assaf Pinchuk PhotographyThe structure does not build itself upwards but instead, downward, in accordance with the terrain’s topography. This way, upon entering the property, one descends toward the entrance floor which includes the living room, kitchen, dining room and pool and serves as an intermediate floor from which one can climb up to the parents’ floor and the children’s floor. This intermediate entrance floor also leads to the garage floor and more.Save this picture!© Assaf Pinchuk PhotographySave this picture!Section 02Save this picture!© Assaf Pinchuk PhotographyA lace wall of steel columns and concrete rectangular blocks serves to separate between the main facade and the front door. This element is characteristic of Israelevitz Architects’ approach to planning, according to which spaces are created to reveal themselves gradually rather than all at once – leaving much that remains hidden to the eye. The airy wall creates a hiatus between the building’s exterior facade that faces its surroundings and the private space. This is a motif that provides a sense of maximal intimacy.Save this picture!© Assaf Pinchuk PhotographyUpon entering the house, one is greeted by a spacious foyer and a public space. In its center are two inner courtyards, which are surrounded by glass blocks. In the center of each courtyard are mirror-pools with pebbles and ornamental trees. The passage between these two leads to the living room. To its left are the kitchen, dining area and swimming pool which is visible from each corner on this level.Save this picture!© Assaf Pinchuk PhotographyProject gallerySee allShow lessChipakata Children’s Academy / Susan Rodriguez + Frank Lupo + Randy Antonia LottSelected ProjectsResidence OW / ST design studioSelected Projects Share Photographs:  Assaf Pinchuk Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2020 Projectslast_img read more

Read More »